Selecteer een pagina

Inkomensafhankelijke combinatiekorting bij co-ouderschap. 

Combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting bij co-ouderschap is nog wel een ‘dingetje’. Om hier gebruik van te maken, moet je echt goed kijken naar je ouderschapsplan.

Belastingdienst

De belastingdienst geeft twee mogelijkheden om voor de korting in aanmerking te komen: de ene om de andere week of binnen de week 3 dagen bij de ene ouder en 4 dagen bij de andere ouder. Bij wisselen binnen de week moet het kind dan tenminste 3 x 24 uur bij iedere ouder verblijven.

Uitspraak gerechtshof

In een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (ECLI:NL:GHARL:2019:2609) ging het mis. In deze casus verbleef het kind in een periode van twee weken zes dagen bij de vader: 1 x 2 dagen achter elkaar en 1 x 4 dagen achter elkaar. Het kind verbleef daardoor gemiddeld weliswaar drie dagen per week bij allebei de ouders, maar ‘gemiddeld’ is niet hetzelfde als ’tenminste’.

Ouderschapsplan

Uiteraard is de combinatiekorting niet belangrijker dan de behoefte van het kind (en de ouders), alleen kun je voor een bedrag van maximaal € 2.835 toch weer wat leuke dingen doen mét je kind! Misschien toch nog eens goed kijken naar dat ouderschapsplan?