Selecteer een pagina

“Ik kan het voor u opzoeken hoor, maar ik word er zo verdrietig van.”

Meneer heeft in 2018 zijn zoon moeten begraven en is nu nog in discussie met de belastingdienst over de aangifte erfbelasting. De inspecteur wil niet verder het gesprek aan gaan want de aanslag moet worden opgelegd nu bijna 3 jaar later, vlak voor de sterfdatum. Meneer moet dan maar in bezwaar gaan tegen de aanslag heeft ze hem bericht.

En dan te bedenken dat het eerste contact met de belastingdienst in november 2020 was en nee, het is geen ingewikkelde aangifte. De inspecteur had gewoon wat onderliggende stukken nodig van de kosten van de uitvaart en er staat nu nog 1 ander punt open.

Ik neem de stukken mee die ik sowieso nodig heb voor het bezwaar en meneer zegt toe nog wat op te zoeken. Blij dat ik hem het bezwaar dan in ieder geval uit handen kan nemen. Terwijl hij mij naar buiten loodst, draai ik me om om aan te geven dat we nog contact hebben. Ik zie nog net door het glas in de deur dat meneer al wegloopt. De deur valt dicht en ik blijf halverwege mijn zin steken …

#zoverdrietig #menselijkemaat